East Street, Corfe Castle, Dorset, BH20 5EE
Building Work Update
 

April 2019 Update

The hall roof has been replaced and the solar panels that were won in a competition a couple of years ago re-positioned. The roof insulation has been upgraded and extended to cover the whole roof area. The ceiling of the main hall has been replaced. The walls of the main hall have been painted, new doors have been fitted and noticeboards re-located into the foyer, which has been enlarged. New dimmable LED lighting has been added, including wall lights. A fire safety system has been fitted throughout the building, with new fire doors to the main hall. The patio area outside the main hall has been renewed and extended. The old cloakrooms have been demolished and replaced with larger cloakrooms. The gas and water supplies to the building have been upgraded. Two new boilers supply hot water to the taps and to radiators in the new cloakrooms. The drains have been replaced. A large extension has been constructed, with access from the foyer along a new corridor.

Now almost completed:

Fit-out of Community Room (now named the Bill Carter Room) and Community Hub Room.

The main source of funding for this part of the work is the European Agricultural Fund for Rural Development. This was obtained through Southern Dorset Local Action Group of Dorset Leader.

The Bill Carter Room is an attractive medium sized room for up to 50 people. The smaller Community Hub Room accommodates around 20 people. Both rooms will be very soon be available for public hire, at a competitive lower rate as compared with the main hall. They will be used for family parties and gatherings – the current hall is considered too large for this purpose by many villagers. We expect them to be the venue for several new “clubs” or regular user groups. In addition we see the Community Hub Room as a means of allowing easier access to advice services who are finding it increasingly difficult to maintain contact points in every location due to restricted funding. We would like to provide a hot-desk facility for all such service providers, and would do so on a “no charge” basis.


website design & maintenance by Pyewacket Design